BeeNovation méhleseprő gép

Miért fejlesztettük ki a BeeNovation méhleseprő gépet?

A BeeNovation méhleseprő gép segítségével a méhek könnyedén és biztonságosan leseperhetőek bármilyen méretű keretről, ezzel pedig rengeteg kézimunka takarítható meg a méhészetben. Akár konténeres méhészetben is alkalmazható. A BeeNovation méhleseprő gép kifejlesztése során elsődlegesnek tekintettük a könnyű hordozhatóságot, minimális karbantartásigényt, és egyszerű alkalmazhatóságot. Gépünk különösen masszív szerkezetű és strapabíró, viszont hála a legmodernebb gyártástechnológiáknak, és felhasznált anyagoknak mégis könnyű, emiatt használata, és szállítása egyszerű. A gép kialakításának hála a leseprő fólia is pillanatok alatt cserélhető, így a fólia sérülésekor az esetleges időveszteség minimális. A gép működése közben a méhek nem sérülnek. A rendszer energiafogyasztása alacsony, így egy átlagos 20Ah 12V akkuról egy napig üzemeltethető.

Ne maradjon le! Értesüljön az elsők között az előrendelés megnyitásáról!

Előrendelhető 2020 Január végétől, várható szállítás 2020 Márciustól

0
kg
Leseprő tömeg
0
óra
Üzemidő
0
s
Fóliacsere

Méhleseprő rész

A gép felső része, amely maga a méhleseprő berendezés, és az alsó “állvány” résztől különálló elem, teljes egészében alumínium vázra épül, burkolata pedig 3D nyomtatási eljárással készül. Emiatt a teljes leseprő rész tömege kevesebb mint 2kg, valamint lapos, kompakt kialakításának hála kis helyen elfér. A vázon két, egymással szemben forgó 12V üzemi feszültségű motor került elhelyezésre, melyek fólia lapátokat forgatnak. A fólia lapátok úgy lettek kialakítva, valamint a motorok forgási sebessége úgy lett megválasztva, hogy a méhek ne sérüljenek. Mivel a rendszer polimer csapágyazást, és gyorsan oldható tengelykapcsolót használ, így szükség esetén a leseprő fólia gyorsan, egyszerűen cserélhető. A 3D nyomtatott burkolatnak hála a gép megjelenése nem csak esztétikus, de a motorokat fokozottan védi a fizikai behatásoktól is.

Állvány és fiók

Az állvány, amely egy masszív alumínium vázra épül, fiók nélkül további 3,5kg, míg a benne található, több mint 27 liter térfogatú “fiók” mindössze 3 kilogrammot nyom. Ebben a vázban került elhelyezésre a csapda elem, mely a lapátokból lefelé mutató légáram segítségével megakadályozza, hogy a méhek a leseprő berendezésbe visszajussanak, és a lesepert méheket a fiókba irányítja. A váz burkolata rugalmas anyagból készült, ezzel is óvva a méheket. A fiókból a méhek bármelyik kaptárba könnyűszerrel visszahelyezhetőek. Az állvány magassága 76cm (a méhleseprő géppel a tetején 81cm), ezáltal a méhész könnyen, és kényelmesen tudja használni.

0
kg
Össztömeg
0
liter
Fiók méret
0
cm
Magasság

Védjük a környezetet, védjük a méheket.

A BeeNovation méhleseprő gép fém alkatrészei teljes egészében újrahasznosíthatóak. 3D nyomtatott alkatrészei PLA-ból (politejsav) egy növényi eredetű műanyagból készülnek, emiatt teljes egészében újrahasznosíthatóak, vagy ipari komposztálóban komposztálhatóak. A méhleseprő fóliák alapanyaga szintén PLA, viszont ez akár házilag is komposztálható, emiatt a környezetet minimálisan terheli. A készülék többi műanyag alkatrészének alapanyaga PVC, amely szintén újrahasznosítható szelektív gyűjtés esetén.

A gép gyártása során csupa olyan eljárást alkalmazunk, amely az alternatívák közül a legkisebb környezeti terheléssel jár, és egyik eljárás sem termel olyan mellékterméket, ami a környezetre ártalmas lenne. Ezen felül a gép tartós, emiatt az  élettartamára vetített ökológiai lábnyoma kicsi.

Magyarországon fejlesztett, és gyártott berendezés.

Modern gyártástechnológia

A piacon egyedülálló módon a BeeNovation méhleseprő gép 3D nyomtatott burkolattal készül. Ennek hála esztétikusabb,  könnyebb és biztonságosabban használható.

Ipari minőség

A BeeNovation méhleseprő gép magas minőségű alumínium alkatrészekből készül, emiatt tartós, és nem rozsdásodik.

Alacsony tömeg

Az alumínium váznak hála a BeeNovation méhleseprő gép tömege mindössze 2kg állvány nélkül, emiatt bárhol könnyedén alkalmazható.

Ne maradjon le! Értesüljön az elsők között az előrendelés megnyitásáról!

feltöltés alatt

Galéria

méhleseprő felülnézet
leseprő rész
BeeNovation méhleseprő gép
BeeNovation méhleseprő gép
méhleseprő fiók