Fendpoll® Smart cukorlepény

Független laboratóriumi vizsgálat alapján GMO mentes!

Cukoroldalon elszámolható!

Miért fejlesztettük ki a Fendpoll® Smart cukorlepényt?

Minden évszak magában rejti a maga méhészeti kihívásait. A nyár sem kivétel ez alól, ekkor a méheknek nagy melegben, aszályos időben kell helyt állnia, a növekvő vegyszer-koncentrációval, és egyre több betegséggel terhelt környezetben. A nyári aszályos időjárás nem kedvező a különböző méhlegelőknek, emiatt gyakran tápanyaghiány léphet fel a méhcsaládokban, ami súlyos veszteségeket okozhat a méhészetben. Ezen tápanyaghiány kivédése speciális összetételt igényel, ezért fejlesztettük ki a kedvező árú, félkilós kiszerelésű Fendpoll® Smart cukorlepényt, mely nyári takarmányozáshoz optimalizált összetételű. A Fendpoll® Smart a Fendpoll® cukorlepényhez hasonlóan sterilizált virágpor, és fehérjetartalmú komplex méhtakarmány, a méhek szívesen fogyasztják, így a tápanyagkészletek gyors feltöltésére is alkalmas. Garantáltan GMO mentes.

 

Miért adjunk méheinknek cukorlepényt?

A méhcsaládok virágporszükséglete, és az ennek megfelelően behordott virágpor mennyisége igen tág határok között változik (15 és 35 kg) éves viszonylatban. A virágport minden szempontból megfelelően helyettesítő cukorlepény előállítása még várat magára. Gondoljunk arra, hogy mennyire összetett és sokféle anyagról van szó! Még mindig kutatások folynak a benne lévő flavonoidokra és vitaminokra azok rendkívüli sokszínűségére, a pollen rosttartalmára és szerkezetére vonatkozóan!

Nem vitatható az sem, hogy a jó minőségű, beérlelt méhkenyér a méhek számára szükséges összes tápanyagot tartalmazhatja.
Táplálkozástudományi szempontból a jó összetételű és minőségű virágporforrás a méhészet alfája és omegája.

Egyre több területen elmondható, hogy méhlegelőinken a jó minőségű és kedvező összetételű virágpor csak időszakosan és korlátozottan gyűjthető. Ez azért is súlyos kérdés mert méhcsaládjaink nem képesek a méhkenyér nagy mennyiségű tárolására.

Alkalmazási javaslat:

Ajánlott kora őszi, vagy nyári takarmányozáshoz.

  1. Július-augusztusi alkalmazása elősegítheti a méhlegelő anomáliák kivédését, és csökkenthetők a méhbetegségek okozta károk.
  2. Augusztus végi - szeptember eleji alkalmazásával megkönnyíthető a betelelés

Alkalmazása során a csomagoló fóliára nagy méretű lyukat kell vágni, majd a fiasításhoz közel, a fészek kereteire kell helyezni.

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft