BeeNovation Kombikeret

Mi a BeeNovation kombikeret?

A BeeNovation kombikeret egy olyan szabadalommal védett méhészeti keret, mely segítségével válasz születhet az örökzöld keretkérdésre. Többféleképpen kombinálható, így rakodó, valamint fekvő rendszerekben egyaránt alkalmazható.

A kombikerettel végleg megszűnhet a vita a fekvősök és a rakodósok között, de ami ennél sokkal fontosabb:  használatával jelentősen több lehet a méz a hordókban!  A kombikeret megfelelő használatával ki lehet használni a rakodó és fekvő rendszerek előnyeit ezzel jelentősen javítva lehet az eddigi a méhészeti technológiákon.

Várható szállítás 2020 Januártól

Minimális postázási tétel 50 darab (alatta csak személyes átvétel lehetséges). A készlet erejéig

A kombikeret működése

A kombikeret két méhészeti keret speciális nagy teherbírású kapcsolószerkezettel összekapcsolva. A két keret kinyitva egy nagy keretként viselkedik, mely dupla magasságú, a fekvő rendszerekéhez hasonló, míg összecsukva két rakodó keretnek felel meg. Speciális kialakítású alsó keretléceik kinyitva egymáshoz illeszkednek, vastagságuk összesen mindössze 10mm, így a méhanya könnyebben át tud menni egyik keretről a másikra.

A kombikeret összecsukva és kinyitva egyaránt a kaptárba helyezhető és abból kivehető, ugyanis az alul helyezkedő keret lepattintható fülekkel van ellátva. A keretek többféle méretben elérhetőek, igény esetén akár egyedi méretekben is megvásárolható.

A kombikeret előnyei.

A fészek kiterjedését kora tavasszal a méhcsalád által felfűtött tér nagysága határozza meg így itt fontos a jó térkihasználás. A dupla keretsorral rendelkező rakodó rendszerekben ormótlankodik 2*10mm keretléc és 1*10mm léputca. A méhanya ezt -az egyébként felfűtött- teret nem tudja bepetézni, ráadásul nehezen tér át az egyik keretsorról a másikra. A kombikeret használatával ez kiküszöbölhető, hiszen szétnyitott állapotában a közbülső léc mindössze 10mm vastag.

Több éves vizsgálataink azt mutatják, hogy a kombikeretes kaptárakban márciusban átlagosan 15-20%-kal több méh kel ki, mint a hagyományos kerettel rendelkező méhcsaládoknál! Ráadásul a gyűjtőméhek számának emelkedése a méztermelést hatványozottan fokozza (hiszen a bennmaradó méhek száma közel állandó). Tapasztalataink szerint a kombikeretes méhcsaládok 20-30%-kal több mézet hordtak akácon, mint a hagyományos keretekkel ellátott méhcsaládok!

Mézhozam alakulása

Kombikeret hozam100%
Fekvő kaptár hozam75%
Rakodó kaptár hozam80%

Populációk alakulása

Kombikeret populáció95%
Fekvő kaptár populáció100%
Rakodó kaptár populáció70%

Mik a kombikeret által megteremtett lehetőségek?

1. Rakodó rendszerekben elérhető, hogy a család zökkenőmentesen fejlődhessen. A fészek oldalsó takarása könnyen megoldható, nem kell a fiókokat külön emelgetni.

2. Magas keretméretű ( pl. NB) kerettel rendelkező méhcsaládoknál a kombikeret összecsukásával a magas keretek alacsony fészekbe rendezhetőek, így a kaptárfészek mérete akácra hatékonyan korlátozható. A fiókok és a keretek könnyebben mozgathatóak. A magas kereteket alacsony keretes pároztatókba lehet telepíteni, így a pároztatókban lévő fiasítás nem vész el.

3. A méhcsaládok adásvételénél a magassági keretméret eltéréseiből adódó problémák kombikerettel könnyebben áthidalhatóak.

Hatékonyan egyesíti a fekvő, és rakodó rendszerek előnyeit

Akár 30% mézhozam növekedés

Akár 20% populáció növekedés

Gyorsabb, egyszerűbb munka

Könnyű szerelés, könnyű kezelés

A kombikeretet úgy terveztük, hogy gyorsan, és könnyen szerelhető legyen. Az oldallécek hagyományos módon illeszthetők egymáshoz, a kapcsolószerkezetet pedig menetmetsző csavarokkal pillanatok alatt rögzíteni lehet. Ha pedig arra van szükség, szerelési sablonjaink segítségével az alkatrészek illesztése sem jelenthet problémát, de ingyenesen hozzáférhető sablonmintáink segítségével akár otthon is elkészítheti saját sablonjait. A két fél keret bepattanó kötéssel, csavar, vagy szeg nélkül illeszkedik, így akármikor gyorsan összeilleszthető. A két keretet nyitott állapotban egy egyszerű, a kapcsolószerkezet anyagából kialakított bepattanó tüske tartja stabilan, melyet akár kesztyűben is könnyű kinyitni, és elveszíteni sem lehet. Ezen felül hamarosan elérhetővé válik kerethajtó, és füllehúzó berendezésünk, mellyel nagy méhészeknek kívánunk segítséget nyújtani sok keret gyors kinyitásában, vagy összehajtásában

Évjáratonkénti színkód

A kombikeret kapcsolószerkezetei, és fülei évjáratonként az aktuális anyajelölés színeiben készülnek. Ezáltal egy pillantással megállapítható, hogy melyik keret mikor került beszerzésre, és esetleg igényelhet-e cserét méhészeti higiéniai okokból.

Bármilyen keretmérethez

Fejlett gyártási technológiánknak hála a kombikeret a legtöbb gyakori keretmérethez megvásárolható, sőt igény esetén akár egyedi keretméretekhez is elkészítjük Önnek!

Fő jellemzők

Masszív konstrukció

A BeeNovation kombi keretet úgy alkottuk meg, hogy rendeltetésszerű használat mellett hosszú évekig könnyen használható legyen. Nem kell tartani attól, hogy nem bírja a pörgetést, vagy a kaptárból való kivételt, behelyezést.

Hézagmentes illeszkedés

A Kombikeretet kinyitva a két alsó keretléc pontosan illeszkedik, így mindössze 10mm helyet igényelnek, szemben két alacsony keret 30mm helyigényével.

Nagyobb hozam

A BeeNovation kombikeret segítségével akár 30%-al nagyobb mézhozam érhető el, mint akár fekvő, akár rakodókaptáras méhészkedés esetén

Minden rendszerhez

A kombikeret segítségével megoldható az átjárhatóság különböző rendszerek, mint az NB-1/2NB között. Ennek hála a méhek eladása, vásárlása is könnyebbé válik.

Egyedi méretek

A kombikeret bármilyen elterjedt méretben megvásárolható, sőt, igény esetén akár az Ön egyedi méhészeti rendszeréhez is adaptáljuk, így előnyei mindenki számára hozzáférhetőek!

Könnyű szállítás, könnyű szerelés

A kombikeretet lapra szerelten szállítjuk, így kis helyen is elfér. Sablon segítségével könnyen, gyorsan szerelhető.

A kombikeret használata

Tapasztalataink szerint  legelőnyösebb, ha a kombikereteket a napraforgóméz kipergetését követően szétnyitjuk és nyitva helyezzük a kaptár fészekterébe. A méhcsalád beteleltetése a szétnyitott magas kombikereteken történik és a fészek oldalsó takarása ősszel egy mozdulattal elvégezhető. A tavaszi anyakorlátozás megkezdéséig célszerű a kombikereteket szétnyitott állapotban működtetni. A tavaszi anyakorlátozás előtt, a gyümölcs beindulását követően célszerű a kombikereteket összehajtani és ezután a méhanya korlátozása a rakodó rendszereknél megszokott módon történhet. Akácot követően a nyári méhlegelő viszonyoktól és a méhészkedési céloktól függően célszerű a kombikereteket szétnyitni vagy összehajtani.

Ne maradjon le! Értesüljön az elsők között az előrendelés megnyitásáról!

Gyakran ismételt kérdések

Galéria

kombikeret csukva"
kombikeret csukva 2"
kombikeret szines"
kombikeret fül"
kombikeret kapcsolószerkezet"
Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft