Méherős Extra virágporos cukorlepény.

Cukoroldalon elszámolható!

Sörélesztővel, és egyéb méhek számára elengedhetetlen hozzáadott tápanyagokkal dúsított, virágpor tartalmú cukorlepény

A Méherős Extra cukorlepény  fehérjetartalma magas, ezért alkalmas olyan méhbetegségek kivédésére, amelyek a rossz minőségű, hiányos méhlegelő miatt lépnek föl. Serkenti a méhcsalád pempőtermelését, és a méhanyák petézését. Kiválóan alkalmazható a varroa atka fertőzés közvetlen közvetett káros hatásainak mérséklésére, mivel a méhek számára létfontosságú aminosavakat nagy mennyiségben tartalmaz, ráadásul az immunrendszer működését fokozó összetevői révén elősegíti az atka nyomán jelentkező betegségek elleni védekezést is. A méhek szívesen fogyasztják. Első behelyezés a tisztuló kirepülés előtt, vagy annak környékén célszerű. Várhatóan tartósan rossz időjárás esetén még akár márciusban áprilisban is indokolt a használata. A fiasítást kiterjesztése folyamatos etetés esetén a legnagyobb mértékű.

Saját kísérleteinkben 2 kg Méherős Extra cukorlepény folyamatos etetése jelentősen növelte a fiasítás kiterjesztését 2015 kora tavaszán a kontroll családokhoz képest. Ez pedig az akácnál később  több mint 4kg elvehető többletet jelentett!

A Méherős Extra cukorlepény etetése nyáron, silány, hiányos méhlegelő vagy különösen aszály esetén is erősen ajánlott. Kedvező ára, és kaptárkész, méhészbatár kiszerelése miatt akár kezdő méhészek is alkalmazhatják!

Adagolása:

  • Rossz idő esetén a méhcsalád általában 7-10 nap alatt visz le egy  1 kg cukorlepényt, ezért azt addig adagoljuk, amíg a kedvezőtlen időjárás tart!
  • Használata kora tavasszal  egészen az intenzív virágporhordás beindulásáig erősen ajánlott. Általában ilyenkor 10-14 nap alatt visz le egy méhcsalád egy kilogramm takarmányt.
  • Hosszan tartó aszály esetén akár 3-4 kg Méherős Extra cukorlepény beadása is indokolt lehet.
  • A Méherős Extra virágporos cukorlepény kora őszi augusztus végi-szeptember eleji etetésével elősegíthető a méhcsaládok megfelelő téli felkészülése. A tápanyagkészletek kellő feltöltésével az áttelelési esélyek nőnek, a téli veszteség csökken, a kora tavaszi fiasítás mennyisége nő. Ilyenkor 1 kg takarmány beadása javasolt.
  • A vákuumfóliázott kiszerelés miatt a méhtakarmány adagolása egyszerűen, és gyorsan megoldható.

A méhcsalád nyári- nyár végi serkentése a következő méhészeti év eredményességét alapozza meg. Nem szabad megfeledkezni a méhészkedés aranyszabályáról " csak erős méhcsaládokkal lehet gazdaságosan és eredményesen méhészkedni".

A Méherős Extra virágporos cukorlepény a tartalékcsaládok és a szaporulatok felhozásában is igen hasznos. Ezeknél folyamatosan indokolt használata, ráadásul a nosemosis ellen is hat.

HACCP élelmiszer-biztonsági rendszerrel rendelkezünk.

 GMO mentes.

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft