TurbOx oxálsavas ködölő

Tisztelt méhésztárs! Sajnos a jelenlegi járványügyi helyzet miatt a TurbOx piaci bevezetése csúszik. Megértését köszönjük!

Miért fejlesztettük ki a TurbOx ködölőt?

A TurbOx félautomata oxálsavas ködölő segítségével könnyen, és hatékonyan tud a Varroa atka ellen oxálsav szublimációval védekezni!

Köztudott, hogy a Varroa destructor elleni védekezés egyik leghatékonyabb formája az oxálsav párologtatása, vagy szublimációja a kaptárban. Azonban ez a feladat eddig időigényes, és nehezen kivitelezhető volt. A piacon elérhető oxálsav szublimátorok általában körülményesen kezelhetők, hiszen minden egyes kezelés után újra kell őket tölteni őket, sőt egyes esetekben hagyni kell lehűlni, majd újra fel kell melegíteni a párologtató tégelyt. Ha ez nem lenne elég, a kezeléshez még hajolgatni is kell.

Hogy ez az állapot megszűnjön, kifejlesztettük a TurbOxot.

Ne maradjon le! Értesüljön az elsők között az előrendelés megnyitásáról!

Előrendelhető 2020 Februártól, várható szállítás 2020 Március végétől

A készlet erejéig

Óránként kezelhető családok száma

0
db
Hagyományos ködölő
0
db
TurbOx

A TurbOx működése

A TurbOx félautomata oxálsavas ködölő egy cserélhető, 20, vagy 40 adagos oxálsav tárral rendelkezik, amelyből egy kar segítségével lehet az oxálsavat a szublimátorba juttatni. Csak helyezze a tárat a ködölőbe, lépjen a kaptárhoz, majd húzza vissza, és tolja előre a kart, a szublimáció máris megkezdődik! A következő kaptárhoz érve, a kar visszahúzásakor a TurbOx betölti a következő adagot, majd az előretolásakor belöki a szublimátorba, ahonnan az a kaptárba szublimál. Ennek hála hajolgatás nélkül akár percenként 4 család is kezelhető, azaz egy óra alatt akár 240! család kezelésére van lehetőség. A TurbOx oxálsavas ködölő fejlett, mikrokontroller kontrollált hőmérséklet szabályozást, és nagy teljesítményű fűtőelemeket alkalmaz, ennek hála a szublimátor hőmérsékletét stabilan az optimális szinten tartja.

Cserélhető oxálsav tár

A TurbOx oxálsavas ködölő 20, vagy 40 adagos cserélhető tárral rendelkezik, így a ködölés, és az újratöltés mindössze egy mozdulat, és a tár kiürüléséig gyorsan ismételhető. Az oxálsav tár cseréje körülbelül 5 másodperc, így a munka szinte megszakítás nélkül folytatható, így akár több száz méhcsalád kezelése is megoldható egy alkalommal. A tárak mágneses gyors csatlakozóval könnyedén felakaszthatók hevederre, vagy övre, így kezelésük egyszerű. A cserélhető tárak könnyedén, akár 20 másodperc alatt újratölthetők, hála a TurbOx gyorstöltőknek. Mivel a tárak kizárólag polimer, illetve korróziómentes alkatrészekből épülnek fel, ezért könnyen, langyos vízzel tisztíthatók.

Hatékony kezelés oxálsavval

Akár 4 család/perc

Cserélhető tárak 20/40 adagos kivitelben

Gyorsabb, egyszerűbb munka

Akár 10000 ködölés egy tárral

Különösen alacsony tömeg

Kiemelkedő hatékonyság az atka ellen

Fejlett technológia, kiemelkedő tartósság

A TurbOx oxálsavas ködölő az oxálsavnak teljesen ellenálló anyagokból készül, emiatt hosszú élettartamú. Kísérleteink során több, mint 10000 ködölést elviselt mérhető degradáció nélkül, ami elegendő 200 család 50-50 alkalmi kezelésére.  Tervezése, és gyártása során a legfejlettebb technológiákat alkalmaztuk, és a kész terméket alaposan teszteltük, így az garantáltan hosszú évekig megbízhatóan működik. A készülék váza magasan integrált, ezáltal jóval kevesebb alkatrészből áll, mint hagyományos módszerekkel készített társai, így csökkentve a meghibásodás kockázatát. A fejlett tervezési technikának hála a TurbOx könnyű, ám mégis masszív szerkezet. Minden egyes TurbOx ködölőt alaposan tesztelünk szállítás előtt, így Önt nem érik meglepetések!

TurbOx automata gyorstöltő

A TurbOx gyorstöltő alkalmas a 20as, és 40es automata oxálsav tárak gyors újratöltésére. Használata egyszerű: töltsük fel az oxálsav tartályát oxálsav porral, kapcsoljuk be a gépet, majd helyezzük bele a töltendő tárat. Válasszuk ki, hogy 0.5, vagy 1g töltést szeretnénk. A töltés 20-30 másodperc alatt fejeződik be, majd behelyezhető a következő tár. Egy tartály oxálsavval akár 1000 méhcsalád kezelésére elegendő töltés is elérhető, ezzel a TurbOx ködölő használata akár nagy méhészetekben is alkalmazható. Hála a gyors töltésnek, kevesebb tárra van szükség a hatékony munkához.

TurbOx manuális tárak

A TurbOx manuális tárak 20, és 40 adagos kivitelben érhetőek el. Ezen tárakat elsősorban kicsi/közepes méretű, azaz legfeljebb 200 családos méhészetekbe ajánljuk, vagy olyan méhészetekbe, akik kedvezőbb árú megoldásokat keresnek. A manuális tárak kézzel tölthetőek, így töltőállomásra nincs szükség hozzájuk.

Fő jellemzők

Masszív konstrukció

A TurbOx oxálsavas ködölő végeselemes módszerekkel optimalizált geometriával rendelkezik, ennek hála egyszerre könnyű, és masszív.

Gyorsabb kezelés

Hála a cserélhető dobtárnak, és a fejlett vezérlésnek, a TurbOx ködölő segítségével villámgyorsan kezelhet atka ellen.

Modern technológia

Szemben a legtöbb piacon kapható ködölővel, a TurbOx ipari minőségű hőmérsékletszabályozást, és modern, additív gyártással készülő házzat kap.

Ne maradjon le! Értesüljön az elsők között az előrendelés megnyitásáról!

Gyakran ismételt kérdések

A TurbOx ködölő 230V AC feszültségforrást használ (konnektorról működik). Akkuról inverter segítségével működtethető, legalább 300W-os inverterrel. Webshopunkban bizonyos csomagokban (teljes csomag, illetve +inverter csomagok) az inverter is tartozék.

TurbOx félautomata oxálsavas ködölő
forrás: https://www.beeculture.com/sublimation/

Röviden: megfelelően alkalmazva nagyon. Tudományos kutatások alapján oxálsavas kezelésekkel 80-98% közötti atkapusztulást lehet elérni a kaptárakban.

A különböző oxálsavas kezelési eljárások (csepegtetés, spriccelés, szublimáció) összehasonlításakor nyilvánvalóvá válik, hogy szublimáció esetén már családonként 0.5g használatával az atkapopuláció mintegy80%-a elpusztul, 1g használatával ez az érték 96%. Csepegtetésnél, és spriccelésnél ez a két érték rendre 20 és 57, illetve 25 és 86%. Ezzel párhuzamosan mérték a méhpusztulást is, mely arra az eredményre jutott, hogy csepegtetésnél, és spriccelésnél 1g oxálsavat használva a méhhullás kétszerese a kezeletlen családoknál, míg ködölésnél (szublimációnál) 0.8szorosa. A teljes eredeti cikk itt tekinthető meg (angol nyelven).

Fontos azonban megjegyezni, hogy több mint egy gramm oxálsav bevitele a kaptárba drasztikusan megemeli a méhek elhullását, emiatt a pontos adagolás elengedhetetlen!

A TurbOx oxálsavas ködölőt elsősorban olyan profi méhészeknek ajánljuk, akik legalább 50 méhcsaláddal rendelkeznek. Olyan kis állománnyal rendelkező profi, és hobbi méhészek is hasznát vehetik, akiknek a kényelmes méhészkedés fontos. Ezen felül ajánljuk mindazoknak, akiknek nehézséget okot a hajolgatás.

Amennyiben Ön kis méhészettel (40> méhcsalád) rendelkezik, érdemes lehet megfontolnia a TurbOx lite ködölőt, amely költséghatékony megoldást nyújt kis méhészeteknek, és hobbiméhészeknek.

Tesztjeink szerint a 20as dobtár 10.000, a 40es 20.000 ködölés után is működik.

Tesztjeink szerint legalább 50.000 ködölést bír. Viszont a teszt jelenleg is fut. A végeredményt frissíteni fogjuk. A kopó alkatrészek könnyen, és gyorsan cserélhetők.

A ködölő langyos vízzel tisztítható. A tár kivétele után húzzuk teljesen hátra a kart, majd egy nedves rongy segítségével töröljük át az eszközt. Részletes karbantartási utasítást a géphez mellékelünk.

Terméktámogatás

Galéria